Etusivu
   Ajankohtaista
   Yhteystiedot
   Yhteyslomake
   Ajo-ohjeet

   Tila ja toiminta

   Highland Cattle
     - Tietoa rodusta
     - Omat eläimemme
     - Sonnikansio

   Tilamyymälä
   Myytävät eläimet

   


TILA JA TOIMINTA

Kangasmäen tilalla on asuttu ja harjoitettu maanviljelystä jo usean sukupolven ajan. Vanhimmat tilasta kertovat paperit ovat 1700 luvulta ja ruotsinkielisiä. Eräs tilan isännistä on maankuulun karhunkaataja Martti Kitusen pojanpoika, Gabriel, joka avioitui talon tyttären Marian kanssa. Tilalla on edelleen Gabrielin mukanaan tuoma 1830 luvulla tehty aitta.

Olemme viljelleet Kangasmäen tilaa vuodesta1989, jolloin ostimme tilan Jukan vanhemmilta.
Tilalla oli harjoitettu lypsykarjataloutta, jota jatkoimme vuoteen 2006 saakka. Sen jälkeen olemme keskittyneet ainoastaan v.2003 tilalle saapuneen Highland Cattle karjan kasvatukseen.
Peltoa meillä on vuokramaat mukaan lukien 43 ha. Lisäksi jonkin verran erityisaloja.
Peltoja olemme viljelleet luomuna vuodesta 2005 saakka ja eläimemme ovat kuuluneet luomuvalvontaan keväästä 2007. Luomu sopii hyvin nurmiviljelyyn, jota peltomme pääosin kasvavat. Rotuna Highland Cattle on luomuun erittäin hyvin sopiva. Monet ehdot täyttyvät jo luonnostaan.

Eläimiä on tilallamme vuodenajasta riippuen n.70 kpl, joista emoja on 20-30 kpl. Olemme kasvatuksessamme siirtyneet pikkuhiljaa jalostuseläinmyyntiin. Myymme vieroitusikäiset sonnipojat jatkokasvatukseen ja keskitymme lähinnä hiehojen kasvatukseen. Tilalle jää vuosittain kasvamaan muutama lupaava poika, joiden tulevaisuudessa voisi siintää siitossonnin ura. Tilallamme on vuosittain myynnissä vasikoita, hiehoja sekä myös aikuisia eläimiä. Jalostuskäyttöön sopimattomat eläimet karsitaan ja myydään lihana. Kasvatustavoitteenamme on tuottaa kauniita, rodunomaisia ja hyvärakenteisia käyttöeläimiä, hyviä kasvuominaisuuksia unohtamatta.Kuvia ei saa kopioida!

Sisältö ja kuvat ©Kangasmäen Highland 2008
Webdesign ©Pet-Web 2008